Aardbeienslof

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes Mix voor Sweet Cookie & Crust
  • 150 gram FunCakes Mix voor Banketbakkersroom
  • 250 gram FunCakes Amandelspijs afgeslapt met 1 ei
  • 2 flinke eetlepels FunCakes suikerbakkerspoeder
  • 155 gram zachte ongezouten roomboter
  • 1 ei
  • 375 ml water
  • 250 ml slagroom
  • Verse aardbeien
  • 1 zakje Klopfix
  • Slofbakring, bijvoorbeeld van Patisse
  • FunCakes Wegwerpspuitzakken 30 cm
  • 2x Wilton Spuitmondje #1M
  • Wilton Bakpapier
  • Wilton Wide Glide Rolling Pin
  • Plastic folie
  • Magic Roll-Out Powder

Bereidingswijze:
Maak 500 gram Mix voor Sweet Cookie & Crust zoals aangegeven op de verpakking of in dit basisrecept. Van deze hoeveelheid hou je deeg over, je kunt hier ofwel een tweede slof van bakken die je invriest voor een volgende keer, of je halveert de ingrediënten voor de slof.

Kneed het deeg na het opstijven in de koelkast goed door, rol het uit tot ongeveer 1,5 cm dikte op een met Magic Roll-Out Powder bestoven werkblad en steek met de slofring uit. Leg de deegplak samen met de ring op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Doe het afgeslapte amandelspijs in een spuitzak en spuit met een zigzagbeweging het spijs in het midden van de plak deeg. Houdt 1 cm van de rand vrij. Bak de bodem in 20-25 minuten goudgeel. Haal de rand na het bakken van de bodem.

Maak de 150 gram Mix voor Banketbakkersroom aan zoals aangegeven op de verpakking of in dit basisrecept. Doe dit in een spuitzak met spuitmondje #1M en spuit met een zigzagbeweging de pudding op de slofbodem. Snijd een aantal aardbeien doormidden en duw deze tegen de zijkant van de pudding. Houd twee of drie mooie aardbeien apart en snijdt de rest in stukjes. De stukjes aardbei leg je in het midden van de slof. Klop de slagroom samen met de suikerbakkerspoeder en klopfix stijf, doe dit in een spuitzak met #1M, spuit mooie toeven bovenop de stukjes aardbei. Snijd de achtergehouden aardbeien een paar keer in en duw ze vervolgens voorzichtig iets uit elkaar tot een waaier. Leg dit als laatste boven op de slagroom. Zet tot gebruik in de koelkast.