Aardbeien bavarois taart

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes mix voor Cupcakes
  • 5 eieren (circa 250 gram)
  • 250 gram roomboter
  • Bakvorm 20×20 cm
  • 50 gram FunCakes mix voor Bavarois aardbei
  • 500 ml slagroom
  • Zakje klopfix
  • FunCakes wegwerp spuitzak
  • 1 eetlepel suiker
  • Aardbeien
  • 2 eetlepels gepelde ongezouten pistachenootjes
  • Aardbeienjam
  • Taartzaag
  • Chocoladekrullen ter decoratie

Bereidingswijze:
Bak eerst de cake, zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Meng 500 gram mix, 250 gram (room)boter en 5 eieren in 4 minuten op lage snelheid tot een glad beslag . Vet de bakvorm in. Schep het beslag in de vorm en bak de cake in 70-75 minuten gaar. Laat de cake uit de oven eerst 5 minuten rusten en stort hem daarna op een rooster om af te koelen.

Klop 250 ml slagroom met de klopfix en een eetlepel suiker goed stijf. Bewaar deze tot gebruik in de koelkast. Klop de overige slagroom lobbig. Meng 50 gram mix voor bavaroise met 60ml lauw water en spatel dit mengsel direct voorzichtig door de slagroom. Laat dit even 10 minuten opstijven in de koelkast.

Snij als de cake helemaal afgekoeld is deze in twee lagen. Maak daarna de aardbeien schoon. Snijd een paar aardbeien in kleine stukjes en de rest in tweeën.

Smeer op de onderste laag cake een beetje aardbeienjam en verdeel de kleine stukjes aardbei erover. Verdeel er daarna de bavaroise over en leg de bovenste plak cake er bovenop. Smeer deze laag in met een dun laagje jam. Vul de spuitzak met de slagroom en knip er een puntje af, zodat er een opening ontstaat van ongeveer 7 mm. Spuit nu rondom de cake ronde toeven en verdeel de aardbeien in het midden. Strooi er nog wat pistachenootjes over en decoreer met chocolade krullen.